Ons verhaal

 

 

 

 

Velthout is halverwege 2017 opgericht door Guus en Laura.

Ze hebben elkaar ontmoet op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, waar zij op dit moment allebei de opleiding Ondernemend Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 4 volgen. Ze zitten nu beiden in het examenjaar.

 

 

 

 

 

 

In oktober 2017 deden zowel Guus als Laura mee aan de kwalificatiewedstrijd voor de Skills Heroes (vakwedstrijden) Meubelmaken in Amsterdam. Laura werd het beste meisje van de twee HMC locaties en behaalde de 7de plaats. Guus won de kwalificatie en mocht door naar de halve finale in de IJsselhallen in Zwolle.

 

 

 

Na een succesvolle halve finale op 15 maart 2018 mocht Guus door naar de finale op 17 maart. Tijdens de finale moest hij een kaptafel maken met diverse complexe verbindingen.

Met een ruime voorsprong van maarliefst 20% won hij die finale. Hij kreeg een gouden medaille en mag zich nu beste meubelmaker in opleiding van Nederland noemen!

 

 

Omdat Guus de beste meubelmaker van Nederland is geworden mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Euroskills 2018 in Boedapest. Deze wedstrijd was eind september en duurde 3 dagen. Er deden maarliefst 11 landen mee aan het vak meubelmaken.

 

Guus behaalde de 6de plaats en een Medal of Excellence, een medaille die wordt uitgereikt voor een bovengemiddelde score. 

Je kunt zijn weg volgen via zijn Instagram account, GuusTeamNL