Kasten

Vitrinekast

 

Deze vitrinekast is gemaakt van Amerikaans esdoorn (Maple) en zelf gefineerd berken-multiplex. Berken-multiplex is een hele sterke en hoogwaardige soort multiplex.

 

De kast is voorzien van keeplatten en massief houten legplanken.

Al het beslag is traditioneel en van messing. De gebruikte knopjes zijn antiek en hebben een tweede leven gekregen op dit prachtige meubel.

 

Het geheel is afgelakt met matte Glitsa lak voor een goede bescherming tegen krassen en waterschade.

Japans kastje

 

Dit kastje is geïnspireerd door de Japanse stijl. 

 

Het is gemaakt van eiken- en notenhout en afgewerkt met Osmo hardwax. De deurtjes zijn voorzien van soft-close en de lade loopt op een houten geleiding.

 

De greepjes zijn van massief notenhout, deze hebben we zelf ontworpen en gemaakt om de rest van het meubel zo goed mogelijk te complimenteren. 

Potlodenkastje Laura

Dit kleine ladekastje maakte Laura tijdens haar stage bij Flentrop Orgelbouw in Koog aan de Zaan.

 

Het kastje is geïnspireerd door ouderwetse Amerikaanse gereedschapskisten. Deze waren vroeger het visitekaartje van een houtbewerker, hoe extravaganter hoe beter.

 

Het meubel is volledig op traditionele wijze gemaakt met zo min mogelijk machines en door Laura zelf speciaal ontworpen om haar tekenspullen in op te bergen.

 

De romp van het kastje is verbonden door middel van zwaluwstaarten. Alle 6 de lades zijn voorzien van half-verdekte zwaluwstaarten en lopen op traditionele houten geleiding.