Kasten

Mahonie ladekast

Deze ladekast is gemaakt van mahonie en gefineerd multiplex. Het fineer hebben we zelf gespiegeld, zo loopt de nerf door over de hele kast.

 

De lades zijn gemaakt van berken multiplex en hebben softclose. De grepen en poten zijn handgemaakt van massief mahonie. 

 

Het geheel is afgewerkt met Osmo Hardwax olie voor een prachtige diepe kleur en glans. Een echte eye-catcher!


Kledingkast

Deze grote kledingkast is 2 meter hoog en 170 cm breed. Hij is gemaakt van Amerikaans kersenhout en gefineerd multiplex. De hoeken volgen de ronding van de poten, dit geeft een zachter uiterlijk.

 

Door de hele kast heen is de houtnerf doorlopend. Dit is goed te zien op de deuren, deze lopen niet alleen horizontaal door maar ook verticaal.

 

De kast is voorzien van alle gemakken: deuren met softclose, keeplatten en gefineerde legplanken. Ook de garderobestang hebben we met de hand gemaakt van kersenhout.

 

Het geheel is afgewerkt met Osmo Hardwax olie voor een prachtige diepe kleur en makkelijk onderhoud.


Vitrinekast

Deze vitrinekast is gemaakt van Amerikaans esdoorn (Maple) en zelf gefineerd berken-multiplex. Berken-multiplex is een hele sterke en hoogwaardige soort multiplex.

 

De kast is voorzien van keeplatten en massief houten legplanken.

Al het beslag is traditioneel en van messing. De gebruikte knopjes zijn antiek en hebben een tweede leven gekregen op dit prachtige meubel.

 

Het geheel is afgelakt met matte Glitsa lak voor een goede bescherming tegen krassen en waterschade.


Potlodenkastje Laura

Dit kleine ladekastje maakte Laura tijdens haar stage bij Flentrop Orgelbouw in Koog aan de Zaan.

 

Het kastje is geïnspireerd door ouderwetse Amerikaanse gereedschapskisten. Deze waren vroeger het visitekaartje van een houtbewerker, hoe extravaganter hoe beter.

 

Het meubel is volledig op traditionele wijze gemaakt met zo min mogelijk machines en door Laura zelf speciaal ontworpen om haar tekenspullen in op te bergen.

 

De romp van het kastje is verbonden door middel van zwaluwstaarten. Alle 6 de lades zijn voorzien van half-verdekte zwaluwstaarten en lopen op traditionele houten geleiding.


Japans kastje

Dit kastje is geïnspireerd door de Japanse stijl. 

 

Het is gemaakt van eiken- en notenhout en afgewerkt met Osmo hardwax. De deurtjes zijn voorzien van soft-close en de lade loopt op een houten geleiding.

 

De greepjes zijn van massief notenhout, deze hebben we zelf ontworpen en gemaakt om de rest van het meubel zo goed mogelijk te complimenteren. 

 

 

Verkocht.