Voorzittershamer

Velthout mocht namens de Gemeente Alkmaar een voorzittershamer ontwerpen en produceren voor de nieuwe Burgemeester van Alkmaar, mevrouw Schouten.

 

Het ontwerp is gebaseerd op het spreekgestoelte. Ook werden dezelfde houtsoorten gebruikt, esdoorn en wengé.

 

Volledig met de hand gemaakt op traditionele wijze. Op de deksel is het logo verwerkt in fineer. Het slagblok is voorzien van inlegwerk en handgesneden datum. De datum staat tevens op de steel van de hamer. 

 

Deze prachtige set werd op 23 juni 2021 tijdens de inhuldiging cadeau gedaan aan mevrouw Schouten.


Spreekgestoelte

Na aanleiding van zijn overwinning bij het NK Meubelmaken werd Guus uitgenodigd op bezoek bij de burgemeester. Tijdens zijn bezoek aan het stadhuis heeft burgemeester Bruinooge hem gevraagd om een spreekgestoelte te ontwerpen en te maken.

 

Het spreekgestoelte is zo ontworpen dat hij goed past in het huidige interieur van de Raadzaal. De houtsoorten die zijn gebruikt, esdoorn en wengé, zijn herleidt uit het huidige meubilair.

 

Het meubel is volledig met de hand gemaakt en bevat alleen traditionele houtverbindingen. De tandverbinding die is gebruikt verwijst naar de kantelen van de toren in het logo van Alkmaar, welke een mooie plek heeft gekregen op de voorzijde van het spreekgestoelte. De verbinding fungeert tevens als boekensteun voor bijvoorbeeld een tablet of papierwerk. Verder kun je achter het logo een glas water kwijt. Ook is het spreekgestoelte voorzien van wieltjes zodat het eenvoudig te verplaatsen is.

 

Op 23 januari 2020 werd het spreekgestoelte officieel in gebruik genomen tijdens de eerste raadsvergadering van het jaar.