Over ons

 

 

 

 

Velthout is halverwege 2017 opgericht door Guus en Laura.

Ze hebben elkaar ontmoet op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, waar zij op dit moment allebei de opleiding Ondernemer Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 4 volgen. Ze zitten nu beiden in het derde leerjaar.

 

 

 

 

 

 

In oktober 2017 deden zowel Guus als Laura mee aan de kwalificatiewedstrijd voor de Skills Heroes Meubelmaken in Amsterdam. Laura werd het beste meisje van de twee HMC locaties en behaalde de 7de plaats. Guus won de kwalificatie en mocht door naar de halve finale in de IJsselhallen in Zwolle.

 

 

 

Na een succesvolle halve finale op 15 maart 2018 mocht Guus door naar de finale op 17 maart. Tijdens de finale moest hij een kaptafel maken met diverse complexe verbindingen.

Met een ruime voorsprong van maarliefst 20% won hij die finale. Hij kreeg een gouden medaille en mag zich nu beste meubelmaker in opleiding van Nederland noemen!

 

 

 

 

 

Omdat Guus de beste meubelmaker van Nederland is geworden mag hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Euroskills in Boedapest.

Deze wedstrijd is eind september en duurt drie dagen. Er doen maarliefst 14 landen mee aan het vak meubelmaken.

Op dit moment is Guus hard aan het trainen voor de wedstrijd. Je kunt zijn weg volgen via zijn Instagram account, GuusTeamNL