Aanvullende informatie over het caviahok

 

Afmetingen

Het caviahok is 124 cm lang, 59 cm diep en 43 cm hoog. Dit is 0,73 m² en is ruim genoeg om twee cavia's in te kunnen houden.

Let op! Cavia's hebben veel ruimte nodig en worden snel ongelukkig als ze de hele dag in hun hok zitten. Zorg er daarom voor dat de cavia's regelmatig los kunnen lopen!

 

 

Houtsoorten

Het hok wordt gemaakt van FSC gecertificeerd hout en gelamineerd berkenmultiplex. Velthout selecteert altijd met de hand het hout om uitstekende kwaliteit te kunnen garanderen. Het hok op de foto is gemaakt van Eiken. In overleg is het ook mogelijk om andere houtsoorten te gebruiken. Dit heeft uiteraard invloed op de prijs.

 

Raam

Het raam is uitneembaar en gemaakt in verstek met twee versterkende spieën in elke hoek (zie detailfoto's onderaan de pagina). In het raam zit 4 millimeter dik stootvast gehard glas. Dit glas is 5 keer sterker dan conventioneel enkel glas.

 

Uitneembare bak

Het hok is voorzien van een plastic bak van gerecycled polypropyleen. Polypropyleen is bestand tegen bacteriegroei waardoor het uitermate geschikt is voor dierenhokken. Het is uiteraard veilig voor zowel mens als dier. Deze bak is uitneembaar om het hok makkelijk te kunnen schoonmaken.

 

Onderstel

Het hok staat op een onderstel van massief eiken. De poten zijn hoog genoeg om er onder te kunnen stofzuigen. Ook is het hok eenvoudig van het onderstel af te halen voor het vergemakkelijken van eventueel transport.

 

Prijsindicatie

De kosten voor een caviahok van Eiken bedragen € 750,00 inclusief BTW.

   

Heeft u vragen? Mail ons gerust!